Germanii beau mai puțin lapte decât oricând! Ce s-a întâmplat? 

În ultimii 50 de ani, consumul de lapte în Germania s-a redus la jumătate. Consumul de lapte în Germania a scăzut la un nou minim record, pe măsură ce tot mai mulți germani au trecut la alternative non-lactate, cum ar fi băuturile din ovăz, soia și migdale, informează iamexpat.de.

Potrivit unui comunicat al Centrului Federal de Informare pentru Agricultură, consumul pe cap de locuitor al tuturor tipurilor de lapte de vacă a scăzut cu 2,2 kilograme, până la o medie de 47,8 kilograme în 2021. Acesta este cel mai scăzut nivel de când au început înregistrările în Germania, în 1991.

Unul dintre motivele cheie din spatele declinului laptelui de vacă în Germania se datorează popularității tot mai mari a altor tipuri de alimente și băuturi care conțin alternative la laptele de vacă. Totul în numele drepturilor animalelor și al protecției mediului. Dietele vegane devin tot mai populare în Germania, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni aleg să urmeze o dietă fără carne, pește sau alte produse de origine animală.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Agenției Federale pentru Agricultură și Nutriție (BLE) din Bonn, în 1970 toată lumea din vechea republică federală consuma în medie mai mult de 80 de kilograme de lapte de băut în fiecare an. Cifrele pentru fosta Germanie de Est la acea vreme nu sunt disponibile.

În schimb, în 2012 germanii consumau în medie aproape 52 de kilograme de lapte de băut pe an. În ciuda acestui fapt, volumul de brânză produs în Germania a continuat să crească, până la 2,67 milioane de tone, comparativ cu 2020. În 2019, Germania era una din principalele țări producătoare de lapte, alături de Franța și Marea Britanie, potrivit datelor UE.

De asemenea, țara care a dat lumii cârnații Bratwurst și hotdog-ul a început să își reducă și consumul de cârnații de porc, reorientându-se spre o dietă mai vegetariană. Dacă înainte, consumul de carne a fost considerat etalon de prosperitate în Germania, acum 1 din 10 germani refuză să mănânce carne, față de 1 din 100 în urmă cu mai mult de un deceniu. Un rol important în scăderea consumului de carne de porc sunt îngrijorările legate de impactul creșterii animalelor asupra mediului.

O altă influență asupra cererii de carne de porc vine din partea evoluțiilor demografice după sosirea în Germania a aproximativ un milion de refugiați, majoritatea din țări musulmane, care nu mănâncă carne de porc din motive religioase.

Cererea de carne de porc a fost afectată de recentele scandaluri privind fermierii care cresc porci în spații mici. În plus, există îngrijorări crescute cu privire la carnea procesată după ce Organizația Mondială a Sănătății a inclus șunca și cârnații în categoria produselor cancerigene.

În condițiile în care consumatorii și-au pierdut apetitul pentru carnea de porc, chiar și producătorii de cârnați tradiționali au început să ofere variante vegetariene. Firma de familie Ruegenwalder Muehle Carl Mueller GmbH & Co. KG, cu o tradiție de peste 180 de ani, produce în prezent un Leberwurst vegetarian, care conține mazăre în loc de ficat de porc!!

Șnițel de tofu, bratwurst de tofu, kebab de tofu. Totul există în Germania și este din ce în ce mai ușor de găsit. Cu mai mult de 15% din populație care apreciază meniul fără carne, Germania are cea mai mare rată de vegetarianism în comparație cu vecinii săi europeni și chiar depășește Brazilia și Israelul, potrivit ONG-ului cunoscut sub numele de Uniunea Vegetariană Europeană.

În ultimii 50 de ani, consumul de lapte în Germania s-a redus la jumătate. Consumul de lapte în Germania a scăzut la un nou minim record, pe măsură ce tot mai mulți germani au trecut la alternative non-lactate, cum ar fi băuturile din ovăz, soia și migdale, informează iamexpat.de.

Potrivit unui comunicat al Centrului Federal de Informare pentru Agricultură, consumul pe cap de locuitor al tuturor tipurilor de lapte de vacă a scăzut cu 2,2 kilograme, până la o medie de 47,8 kilograme în 2021. Acesta este cel mai scăzut nivel de când au început înregistrările în Germania, în 1991.

Unul dintre motivele cheie din spatele declinului laptelui de vacă în Germania se datorează popularității tot mai mari a altor tipuri de alimente și băuturi care conțin alternative la laptele de vacă. Totul în numele drepturilor animalelor și al protecției mediului. Dietele vegane devin tot mai populare în Germania, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni aleg să urmeze o dietă fără carne, pește sau alte produse de origine animală.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Agenției Federale pentru Agricultură și Nutriție (BLE) din Bonn, în 1970 toată lumea din vechea republică federală consuma în medie mai mult de 80 de kilograme de lapte de băut în fiecare an. Cifrele pentru fosta Germanie de Est la acea vreme nu sunt disponibile.

În schimb, în 2012 germanii consumau în medie aproape 52 de kilograme de lapte de băut pe an. În ciuda acestui fapt, volumul de brânză produs în Germania a continuat să crească, până la 2,67 milioane de tone, comparativ cu 2020. În 2019, Germania era una din principalele țări producătoare de lapte, alături de Franța și Marea Britanie, potrivit datelor UE.

De asemenea, țara care a dat lumii cârnații Bratwurst și hotdog-ul a început să își reducă și consumul de cârnații de porc, reorientându-se spre o dietă mai vegetariană. Dacă înainte, consumul de carne a fost considerat etalon de prosperitate în Germania, acum 1 din 10 germani refuză să mănânce carne, față de 1 din 100 în urmă cu mai mult de un deceniu. Un rol important în scăderea consumului de carne de porc sunt îngrijorările legate de impactul creșterii animalelor asupra mediului.

O altă influență asupra cererii de carne de porc vine din partea evoluțiilor demografice după sosirea în Germania a aproximativ un milion de refugiați, majoritatea din țări musulmane, care nu mănâncă carne de porc din motive religioase.

Cererea de carne de porc a fost afectată de recentele scandaluri privind fermierii care cresc porci în spații mici. În plus, există îngrijorări crescute cu privire la carnea procesată după ce Organizația Mondială a Sănătății a inclus șunca și cârnații în categoria produselor cancerigene.

În condițiile în care consumatorii și-au pierdut apetitul pentru carnea de porc, chiar și producătorii de cârnați tradiționali au început să ofere variante vegetariene. Firma de familie Ruegenwalder Muehle Carl Mueller GmbH & Co. KG, cu o tradiție de peste 180 de ani, produce în prezent un Leberwurst vegetarian, care conține mazăre în loc de ficat de porc!!

Șnițel de tofu, bratwurst de tofu, kebab de tofu. Totul există în Germania și este din ce în ce mai ușor de găsit. Cu mai mult de 15% din populație care apreciază meniul fără carne, Germania are cea mai mare rată de vegetarianism în comparație cu vecinii săi europeni și chiar depășește Brazilia și Israelul, potrivit ONG-ului cunoscut sub numele de Uniunea Vegetariană Europeană.

 (Comentarii: 0)

Articole pe aceeasi tema:

Articole pe aceeasi tema: